Vanille Pistache tiramisu
Pistache tiramisu
Ingrediënten voor 4-6 personen
- 20 lange vingers
- 600 gr Ísey Skyr Vanille
- 3 gelatineblaadjes
- 1 kopje koffie
- 2 eetlepels Pistachepasta
- 1 eetlepel gehakte Pistachenootjes
Bereidingswijze
- Zet een kopje koffie en smelt 1 eetlepel pistachepasta en mix dit goed door elkaar in een kommetje.
- Week 3 gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze uit en verwarm met 2 eetlepels water tot ze oplossen.
- Roer 2 eetlepels Skyr door de gelatine en daarna de rest. Meng goed door.
- Doop 10 lange vingers één voor één in de koffie-pistache mengsel en bedek de bodem van een schaal (15x23).
- Verdeel hier de helft van de Ísey Skyr over.
- Doop de andere 10 lange vingers in de koffie-pistache mengsel en verdeel over de 1e laag Skyr.
- Verdeel de rest van de Ísey Skyr over de 2e laag lange vingers.
- Smelt de 2e lepel pistachepasta en verdeel dit over de tiramisu. En maak af met de gehakte pistachenootjes.
- Zet de tiramisu minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
Totale voedingswaarden (hele recept)
- Kcal: 1.302
- Eiwitten: 86g
- Koolhydraten: 169g
- Vetten: 32g