Vanille Pistache tiramisu

Pistache tiramisu

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 20 lange vingers
  • 600 gr Ísey Skyr Vanille
  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 kopje koffie
  • 2 eetlepels Pistachepasta
  • 1 eetlepel gehakte Pistachenootjes

 

Bereidingswijze

  1. Zet een kopje koffie en smelt 1 eetlepel pistachepasta en mix dit goed door elkaar in een kommetje.
  2. Week 3 gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze uit en verwarm met 2 eetlepels water tot ze oplossen.
  3. Roer 2 eetlepels Skyr door de gelatine en daarna de rest. Meng goed door.
  4. Doop 10 lange vingers één voor één in de koffie-pistache mengsel en bedek de bodem van een schaal (15x23).
  5. Verdeel hier de helft van de Ísey Skyr over.
  6. Doop de andere 10 lange vingers in de koffie-pistache mengsel en verdeel over de 1e laag Skyr.
  7. Verdeel de rest van de Ísey Skyr over de 2e laag lange vingers.
  8. Smelt de 2e lepel pistachepasta en verdeel dit over de tiramisu. En maak af met de gehakte pistachenootjes.
  9. Zet de tiramisu minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

 

Totale voedingswaarden (hele recept)

  • Kcal: 1.302
  • Eiwitten: 86g
  • Koolhydraten: 169g
  • Vetten: 32g

 

CHOCOLADEDROOM MET EEN GLANZENDE, ZACHTE GLAZUUR

Lees meer