Ísey Skyr -
IJslands geheim voor gezond leven

veelgestelde vragen

Algemeen

 • Wat is Ísey Skyr?

  Ísey Skyr is een uniek zuivelproduct uit IJsland. Het wordt gemaakt van magere melk die van nature vetvrij is. De producten worden volgens traditioneel IJslands recept gemaakt, waaronder de toevoeging van de originele IJslandse skyr-culturen om de melk te fermenteren.

 • Bevat Ísey Skyr nog levende bacteriën ?

  Ja, de bacteriën in Ísey Skyr zijn levend en actief. Het product bevat onder andere de probioticum Bifidobacterium bifidum en Islandicus culturen.

 • Hoe wordt Ísey Skyr gemaakt?

  Ísey Skyr wordt volgens traditioneel recept gemaakt, met de hulp van nieuwe technologie. De unieke productiemethode zorgt ervoor dat we de wei-eiwitten in het product kunnen behouden. Deze gaan normaal gesproken vaak verloren. Deze wei-eiwitten worden gezien als een van de beste eiwitten voor de opbouw en het herstel van je spieren. Daarnaast zorgen ze in het product voor een gladde en romige textuur, ondanks de afwezigheid van vet.

 • Is Ísey Skyr geschikt voor kinderen?

  Ja, Ísey Skyr is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De producten zijn hoog in eiwitten en een goede bron van calcium en andere voedingsstoffen. Zo zijn de producten ideaal als onderdeel van een lunchpakket voor op school of op ieder ander moment van de dag.

 • Hoe kan een 170 g bakje Ísey Skyr zoveel eiwitten bevatten?

  Voor de productie van Ísey Skyr wordt 3,5 keer zo veel melk gebruikt in vergelijking met de productie van yoghurt. Dit zorgt voor een hoge hoeveelheid eiwitten die van nature aanwezig zijn. Door de unieke productiemethode worden deze eiwitten dus behouden in plaats van dat ze verloren gaan.

 • Wat is de aanbevolen hoeveelheid eiwitten per dag?

  Volgens de WHO (report 2007) is de aanbevolen hoeveelheid eiwitten per dag voor volwassenen 0.83 g/kg lichaamsgewicht. (WHO. Protein and amino acids requirements in human nutrition: Report of a Joint WHO/FAO/UNU Expert Consultation.: World Health Organization 2007 Report No.: 935.)

 • Waarom is Ísey Skyr gezond voor ouderen?

  Ísey Skyr is hoog in eiwitten en voedzaam. Voor ouderen is het belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen om voldoende spiermasse te behouden en sarcopenie te voorkomen. Daarnaast bevatten de producten calcium dat helpt tegen botontkalking.

 • Hoe weet ik of Ísey Skyr de originele IJslandse skyr is?

  Ísey Skyr is de enige skyr die nog steeds de originele IJslandse skyr-culturen bevat, die eeuwen geleden ook werden gebruikt. MS Iceland Dairies is eigenaar van deze culturen en zij en hun partners zijn de enigen die deze kunnen gebruiken. MS Iceland Dairies produceert al ruim 90 jaar skyr, sinds de start van het bedrijf. Daarvoor werd skyr al geproduceerd door IJslandse boeren, voor meer dan 1.100 jaar. De kennis en kunde om skyr te maken werd overgebracht op de IJslandse zuivelfabrieken en MS Iceland Dairies heeft de traditie vanaf het begin in ere gehouden.

 • Wat is het verschil tussen Ísey Skyr en yoghurt?

  Ísey Skyr bevat 3,5 keer meer eiwitten dan yoghurt en is over het algemeen vetvrij. De hoge hoeveelheid eiwitten is het resultaat van het gebruik van 3,5 keer meer melk en het concentreren van deze eiwitten door vocht te onttrekken. Het productieproces van Ísey Skyr bouwt voort op een IJslandse geschiedenis van 1.100 jaar geleden. Ook is de textuur uniek, extreem zacht en romig.

 • Hoe verschilt Ísey Skyr van andere skyr?

  Ísey Skyr is de enige skyr die gemaakt wordt volgens het originele IJslandse recept en als enige ook de originele IJslandse skyr-culturen bevat.

 • Kun je Ísey Skyr invriezen?

  Als je Ísey Skyr invriest, zal de fijne textuur verloren gaan en zal een gedeelte van de wei-eiwitten zich scheiden van de skyr-massa. Toch kun je het product veilig consumeren. Zorg ervoor dat je het product in de koelkast laat ontdooien.

 • Is Ísey Skyr ook voor mensen met diabetes?

  Net als andere zuivelproducten zou skyr geschikt moeten zijn voor mensen met diabetes. Ísey Skyr is vetvrij of vetarm maar bevat in sommige gevallen wel lactose. Je kunt kiezen voor onze lactosevrije producten of de skyr producten zonder toegevoegde suikers (bevatten in plaats daarvan zoetstoffen).

 • Is Ísey Skyr geschikt voor vegetariërs?

  Alle Ísey Skyr producten zijn geschikt voor vegetariërs, met uitzondering van de Skyr Air varianten. Sommige varianten kunnen ei bevatten.

 • Kun je Ísey Skyr ook gebruiken om te koken of bakken?

  Ja, net zoals je Griekse yoghurt of crème fraîche kunt gebruiken om te koken of bakken kun je hier ook de Ísey Skyr producten voor gebruiken. Zie onze recepten voor inspiratie!

 • Bevat Ísey Skyr calcium?

  Ja, Ísey Skyr producten bevatten calcium die afkomstig is uit de melk die wordt gebruikt. De producten bevatten 90 mg calcium/100 g skyr.

 • Hoe kan het dat sommige Ísey Skyr producten melk bevatten maar toch lactosevrij zijn?

  Om een melkproduct lactose vrij te maken kan je lactase toevoegen. Dit is het enzym dat lactose verteert en normaal gesproken in je lichaam wordt aangemaakt. Toch gaat dit proces bij sommige mensen wat moeilijk waardoor ze slecht tegen lactose kunnen. Door lactase toe te voegen aan een product met lactose wordt deze dus alsnog verteert en bevat het product minder dan 0.01 lactose/100 g. In dit geval mag men het dus lactosevrij noemen. Dus ben je lactose intolerant, dan is het product geschikt, ben je echt allergisch dan zullen we het afraden.