ONS VERHAAL

Het maken van skyr is al 1100 jaar een IJslandse traditie en onderdeel van het IJslandse voedingspatroon. Doordat het een eiwitrijk product is hielp het de mensen sterk te blijven onder vaak zware levensomstandigheden. Op familieboerderijen overal in het land waren het de vrouwen die dit zuivelproduct maakten en zowel het recept als de originele IJslandse skyrculturen van moeder op dochter doorgaven.

Ísey Skyr bouwt voort op dit originele product. Ondanks dat het productieproces vandaag de dag meer hightech en de kwaliteitsnormen strenger zijn geworden, is het basisrecept en het gebruik van originele culturen voor het fermenteren van de magere melk hetzelfde gebleven. Eiwitrijk, vetvrij, romig en heerlijk – Ísey Skyr is voor de consument vandaag van net zo veel waarde als vroeger.

Het is ons geheim voor een gezonde levensstijl!

 

 

 

Ísey Skyr - Ruim 90 jaar ervaring in het maken van skyr

Meer dan 1100 jaar geleden arriveerden Noordse kolonisten in IJsland. Zij brachten de vaardigheden en kennis met zich mee om skyr te maken, de superfood in zuivel. Na verloop van tijd werd het recept om skyr te maken elders in de Scandinavische regio vergeten maar gelukkig werd deze traditie in IJsland van moeder op dochter, generatie na generatie, doorgegeven. Vandaag de dag zet Ísey Skyr deze erfenis nog steeds voort door het originele recept te behouden en te verbeteren.