Skyr Tartelettes

Bereidingstijd                                   
7-10 minuten
Tijd om op te stijven
180 minuten


Spullen
Keukenmachine
3 tartelette vormpjes met losse bodem

 

Ingrediënten
50 gram walnoten
70 gram amandelen
5 medjoul dadels (ontpit)

1-2 tl kaneel
1 el water

Garnering
1 pot (400 g) Ísey skyr stracciatella
Vers fruit (aardbei, kiwi, mango en blauwe bessen)
Chocolade nibs

Porties: 3

 

Bereidingswijze

  1. Doe de walnoten, amandelen, dadels, kaneel en water in een keukenmachine en laat draaien tot het een plakkerig geheel wordt. Plakt het niet genoeg aan elkaar kun je er nog een extra eetlepel water aan toevoegen.
  2. Verdeel het dadel-noten-mengsel gelijk over drie tartelette vormpjes en druk dit goed tegen de bodem en zijkanten aan. Zet dit minimaal 2 uur (liefst zelfs de nacht van tevoren) in de koelkast.
  3. Haal de bodems uit de vormpjes wanneer deze stevig zijn en vul met skyr, vers fruit en chocolade nibs.

Crème Brûlée- Banaan smoothiebowl

Lees meer