Red Velvet Muffins
Ingrediënten voor 8 muffins
- 170 gram Ísey Skyr Red Velvet
- 2 eieren
- 50 gram appelmoes 0%
- 1 theelepel vanille extract
- 150 g havermeel
- 2 eetlepels bakvaste chocolade druppels
- 2 tl bakpoeder
Topping optioneel: 2 blokjes pure chocolade
Verder nodig: siliconen muffinvormpjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de Ísey Skyr, eieren, appelmoes en vanille extract met een garde tot een egaal beslag. Tip: in een mixer werkt het nog beter.
- Meng in een apart kommetje het havermeel en bakpoeder
- Doe het meel bij het beslag en meng goed door elkaar.
- Schep de bakvaste chocoladedruppels voorzichtig door het beslag.
- Vul de (ingevette) muffin vormpjes met het beslag
- Bak voor 30 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
- Laat de muffins afkoelen en smelt optioneel de pure chocolade. Drizzel vervolgens de chocolade over de muffins en klaar!
120 kcal per muffin excl. topping