Red Velvet Muffins

Ingrediënten voor 8 muffins

  • 170 gram Ísey Skyr Red Velvet
  • 2 eieren
  • 50 gram appelmoes 0%
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 g havermeel
  • 2 eetlepels bakvaste chocolade druppels
  • 2 tl bakpoeder

Topping optioneel: 2 blokjes pure chocolade
Verder nodig: siliconen muffinvormpjes 


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de Ísey Skyr, eieren, appelmoes en vanille extract met een garde tot een egaal beslag. Tip: in een mixer werkt het nog beter.
  3. Meng in een apart kommetje het havermeel en bakpoeder
  4. Doe het meel bij het beslag en meng goed door elkaar.
  5. Schep de bakvaste chocoladedruppels voorzichtig door het beslag.
  6. Vul de (ingevette) muffin vormpjes met het beslag
  7. Bak voor 30 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
  8. Laat de muffins afkoelen en smelt optioneel de pure chocolade. Drizzel vervolgens de chocolade over de muffins en klaar! 

120 kcal per muffin excl. topping

Halloween monstertoetje met Ísey Skyr en pompoen

Lees meer