Perzik-blauwe bes Skyr ontbijtcake
Bereidingstijd
15 minuten + 40 minuten oventijd
Spullen
Ovenschaal
Oven
2 Mengkommen
Garde
Ingrediënten
140 gram havermout
50 gram amandelmeel
20 gram kokosbloesemsuiker
1 tl bakpoeder
120 gram Ísey Skyr Perzik
200 ml (plantaardige) melk
1 ei
1 tl vanille extract
2 perziken of nectarines
50 gram blauwe bessen
30 gram amandelschaafsel
Porties: 3/4
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
- Doe havermout, amandelmeel, kokosbloesemsuiker en bakpoeder samen in een kom en roer door elkaar.
- Meng in een andere kom de Skyr, melk, ei en vanille door elkaar met een garde.
- Roer de natte ingrediënten vervolgens door de droge ingrediënten en laat dit even 10 minuten zo staan tot het meeste vocht opgenomen is door de havermout.
- Snijd de perzik in partjes en dep een beetje droog met keukenpapier.
- Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de helft van de perzikpartjes, blauwe bessen en amandelschaafsel overheen. Doe de andere helft van het beslag er overheen en maak af met de overgebleven perzik, blauwe bes en amandelschaafsel.
- Zet de schaal zo’n 40 minuten op een rooster in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake een beetje afkoelen voor je deze aansnijdt. De cake is koud ook lekker.