Perzik-blauwe bes Skyr ontbijtcake

Bereidingstijd

15 minuten + 40 minuten oventijd

 

Spullen

Ovenschaal

Oven

2 Mengkommen

Garde

 

Ingrediënten

140 gram havermout

50 gram amandelmeel

20 gram kokosbloesemsuiker

1 tl bakpoeder

120 gram Ísey Skyr Perzik

200 ml (plantaardige) melk

1 ei

1 tl vanille extract

2 perziken of nectarines

50 gram blauwe bessen

30 gram amandelschaafsel

 

Porties: 3/4

 

Bereidingswijze

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Doe havermout, amandelmeel, kokosbloesemsuiker en bakpoeder samen in een kom en roer door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de Skyr, melk, ei en vanille door elkaar met een garde.
  4. Roer de natte ingrediënten vervolgens door de droge ingrediënten en laat dit even 10 minuten zo staan tot het meeste vocht opgenomen is door de havermout.
  5. Snijd de perzik in partjes en dep een beetje droog met keukenpapier.
  6. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de helft van de perzikpartjes, blauwe bessen en amandelschaafsel overheen. Doe de andere helft van het beslag er overheen en maak af met de overgebleven perzik, blauwe bes en amandelschaafsel.
  7. Zet de schaal zo’n 40 minuten op een rooster in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de cake een beetje afkoelen voor je deze aansnijdt. De cake is koud ook lekker.