Blueberry Pie cheesecake bites

Blueberry Pie cheesecake bites

 

Bereidingstijd: 10 min

Baktijd: 30 à 35 min

 

Benodigdheden voor ca. 6 cheesecake bites

 

Benodigdheden voor de bodem:

  • 2 volkoren of haverbiscuits
  • 40 g volkoren tarwemeel
  • een halve el suikervervanger
  • 25 gram gesmolten light boter (voor op brood)

 

Benodigdheden voor de cheesecake:

  • 1 verpakking (400 g) Ísey Skyr Blueberry Pie
  • 75 g zuivelspread light
  • 2 eieren
  • 25 gram vanille custard poeder
  • rasp van een halve citroen
  • als garnering wat blauwe bessen en een (volkoren) biscuit 

 

Overige benodigdheden:

Een schaal van 15x20 cm

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  2. Stamp de biscuits fijn, roer het meel en de suikervervanger doorheen. Doe daarna de gesmolten light boter erdoor en maak met je vingers een kruimelig deeg.
  3. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Meng in een kom de Ísey Skyr, zuivelspread, de eieren, het custardpoeder en citroenrasp goed door elkaar met een garde tot een egaal beslag. Schenk dit op de bodem en garneer met een verkruimeld biscuit en wat blauwe bessen.
  5. Bak voor 30 à 35 minuten af in de oven, laat daarna goed afkoelen en zet voor een paar uur in de koelkast.
  6. Daarna snijd je het in stukken, maak het af met wat Paasversiering en je kunt aanschuiven!