Oreotrifle met zoute karamelsaus

Bodem

320 g Oreo koekjes
100 g roomboter

 

Bereidingswijze:

Doe de Oreo koekjes in een foodprocessor en hak het in kleine stukjes. Smelt de boter en meng dit met de koek stukjes.

 

Vulling

250 ml slagroom
170 g Ísey Skyr Vanille
170 g Ísey Skyr Blueberry Pie
2 el poedersuiker
1 tl vanille

 

Bereidingswijze:

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en vanille. Meng deze vervolgens rustig met een spatel door de skyr.

 

Gezouten karamelsaus

200 g suiker
2 el boter
½ –1 dl slagroom
½ tl zeezout

 

Bereidingswijze:

Doe de suiker in een pan en smelt deze op een laag vuur. Het is belangrijk om op een laag vuur en langzaam te beginnen. Neem de pan van het fornuis als de suiker geheel is gesmolten en een lichte karamelkleur heeft gekregen. Voeg dan de boter toe en meng goed. Giet de slagroom door de karamel en roer tot de karamel er mooi uit ziet en dik is. Voeg ten slotte het zout toe. Laat de saus geheel afkoelen voordat je deze gebruikt.

 

De Oreo trifle samenstellen:

Verdeel de koekkruimels over een paar glazen, schep de vulling er op en garneer met de karamelsaus. Versier de trifle met bessen en gezeefde poedersuiker voordat je deze serveert. 

 

Blueberry Pie muffins met frambozen

Lees meer

Couscoussalade met perzik en geitenkaas

Lees meer