No-bake Strawberry Cheesecake

Bereidingstijd
20 minuten
Tijd om op te stijven
180 minuten

Spullen

Taart springvorm Æ 18 cm

Bakpapier
Kom
Foodprocessor of keukenmachine
Steelpannetje

 

Ingrediënten

1 pot (400 g) Ísey Skyr Naturel

4 blaadjes gelatine

350 g aardbeien

250 g mascarpone

50 ml citroensap

2 el suiker
150 g dadels zonder pit
100 g ongezouten amandelen

 

Garnering

Extra aardbeien

 

Porties: 8

 

Bereidingswijze

  1. Neem een kom met koud water en week de gelatineblaadjes voor ongeveer 5 minuten.
  2. Bekleed de taartvorm met een ruim stuk bakpapier.
  3. Neem 350 gram aardbeien en pureer deze met de foodprocessor tot een fijne massa. Voeg hier de Skyr en mascarpone aan toe en meng alles tot een glad geheel.
  4. Pak een steelpannetje en verwarm het citroensap met de suiker totdat de suiker gesmolten is.
  5. Haal het pannetje van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de citroensiroop. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en roer het dan vlot door het mengsel.
  6. Meng de amandelen met de dadels en hak ze fijn in de foodprocessor. Kneed het vervolgens tot een iets meer samenhangend geheel. Verdeel het gelijkmatig over de bodem.
  7. Snijd van de extra aardbeien plakjes en zet deze tegen de rand. Giet de aardbeienvulling over de bodem en laat het geheel minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Versier de taart vlak voor het serveren met de overgebleven aardbeien.

Mini frozen Baked-apple Cheesecake

Lees meer