Halloween Ghost skyr dessert
4-6 porties (afhankelijk van de grootte van de pot/het glas)
Ingrediënten
- Brownies (ons favoriete recept of uit de winkel)
- Aardbeiensaus (zie recept hieronder)
- Vanille skyr mousse (zie recept hieronder)
- Suikerogen
- Aardbeiensaus
- 200 g verse aardbeien
- 5 eetlepels suiker
- 340 g Ísey Skyr Vanille
- 500 ml slagroom
Bereidingswijze:
Aardbeien saus:
- Doe de aardbeien en suiker in een middelgrote pan op hoog vuur.
- Laat 10 minuten sudderen tot de suiker is opgelost en de aardbeien zacht zijn.
- Laat afkoelen voor gebruik.
Vanille skyr mousse
- Klop de slagroom op en spatel de vanille-skyr er voorzichtig doorheen tot een glad mengsel.
Dessert:
- Snijd de brownies in hapklare stukjes en leg ze op de bodem van het potje.
- Schep wat vanille-skyr-mousse over de brownie.
- Schep vervolgens ongeveer een eetlepel aardbeiensaus over de skyr-mousse.
- Leg er nog een laag brownie op en bedek deze met nog meer skyr-mousse.
- Versier met suikerogen.
Serveer & geniet ervan!