Carrot cake muffins

Benodigdheden voor ca. 8 muffins:

  • 150 g Ísey Skyr Licht Gezouten Karamel
  • 2 eieren
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 85 g zeer fijn geraspte wortel
  • 20 g rozijnen, even laten weken in heet water
  • 20 g gehakte nootjes
  • 1,5 el suikervervanger
  • 75 g havermeel
  • 75 g volkoren meel
  • 2 tl bakpoeder
  • Halve el koek speculaas kruiden
  • Snuf zout

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
  2. Meng in een kom het meel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en zout.
  3. Meng in een aparte kom de skyr met eieren.
  4. Meng daarna de olie erdoor.
  5. Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer door met een spatel. Roer niet te hard, het is prima als er nog wat klonten in het beslag zitten.
  6. Laat de rozijnen uitlekken.
  7. Schep vervolgens de rozijnen, nootjes en wortel door het beslag.
  8. Verdeel het beslag in siliconen muffin vormpjes.
  9. Bak voor ca. 20 min af in de oven.

 

Deze voedzame carrot cake muffins zijn echt de perfecte traktatie voor jezelf! Heerlijk met fijn geraspte wortel, rozijnen, noten en de kruidige smaak van speculaas.

 

Aardbei – Witte chocoladetaartje

Lees meer