Skyramisu

Bereidingstijd

15 minuten
Tijd om op te stijven
2 uur

Spullen

Ovenschaal (20 x 25 cm)
Kom
Staafmixer
Koffiezetapparaat

Zeefje

 

Ingrediënten

510 g Ísey Skyr Crème Brûlée
125 ml verse slagroom
5 eieren
200 ml verse espresso
175 g lange vingers

 

Garnering

Cacaopoeder

 

Porties: 8

 

Bereidingswijze

  1. Zet verse espresso, giet het in een diep bord en laat deze even afkoelen.
  2. Klop de slagroom met een mixer bijna stijf en maak daarna de gardes van de mixer schoon.
  3. Splits de eieren zodat de eiwitten van de dooiers gescheiden zijn en klop de eidooiers met de mixer tot een lichtgeel en romig geheel.
  4. Meng de skyr in delen door het romige geheel en spatel vervolgens voorzichtig de slagroom erdoorheen.
  5. Doop de helft van de lange vingers in de espresso en bedek de bodem van een ovenschaal. Verdeel ongeveer de helft van het skyrmengsel in een mooie laag over de lange vingers en herhaal dit met de rest van de lange vingers en het skyrmengsel zodat je van ieder twee lagen hebt.
  6. Dek de ovenschaal af en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast. Neem de skyramisu vlak voor het serveren uit de koelkast en strooi met behulp van een zeefje, cacaopoeder eroverheen.

 

* Dit recept bevat rauwe eieren en wordt daarom afgeraden voor kinderen tot 5 jaar oud, zwangere vrouwen, zieken en ouderen. Daarnaast kan het maximaal 1 dag bewaard worden.

CHOCOLADEDROOM MET EEN GLANZENDE, ZACHTE GLAZUUR

Lees meer