Sinaasappel-Gember pannenkoekjes
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal: ca. 10 stuks
Ingrediënten:
- 150 gram volkoren havermeel
- 25 gram whey vanille
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 sinaasappel (rasp)
- ½ sinaasappel (sap)
- 3 eieren
- 170 gram Ísey Skyr Orange – Ginger
- Bakspray
Toppings (optioneel):
- 2 el Ísey Skyr Orange – Ginger
- Fijngehakte pistache nootjes
- Sinaasappelrasp
- Stukjes sinaasappel
Bereidingswijze:
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar, inclusief sinaasappelrasp, en meng hier daarna alle natte ingrediënten doorheen tot een glad beslag.
- Spray een pan met antiaanbaklaag in met bakspray en zet op het vuur.
- Verdeel het beslag in kleine en dikke pannenkoekjes in de pan (let op, deze worden nog wat groter tijdens het bakken), als ze bruin zijn draai je ze om en bak je de andere kant tot deze ook bruin zijn en de binnenkant gaar.
- Top af met toppings naar keuze.
Smullen maar!
Je kan deze pannenkoekjes prima al een dag eerder maken, of alleen het beslag en ze later bakken.