Pumpkin spice ijs met lauwwarme appel
Pumpkin spice ijs met lauwwarme appel
Ingrediënten (2 porties):
- 100 g Ísey Skyr Vanille
- 200 g cottage cheese
- 125 ml halfvolle melk
- 50 g pompoenpuree
- 20 g eiwitpoeder vanille
- 1 tl kaneel
- Halve tl pumpkin spice kruiden
- Een beetje honing(vervanger) naar smaak
- Halve tl xanthaangom
Topping:
- 1 appel, in blokjes gesneden
- Klinke snuf kaneel
- Optioneel: drizzle (zero) karamelsaus
Tip: wil je dit ijs lactosevrij maken? Gebruik dan lactosevrije cottage cheese en melk.
Bereidingswijze:
- Blend de skyr, cottage cheese, melk, pompoenpuree, zout, eiwitpoeder en kruiden tot een glad mengsel. Voeg naar smaak eventueel honing toe.
- Blend daarna nog kort de xantaangom erdoor.
- Doe dit mengsel in een Ninja CREAMi ijspint en vries voor 24 uur in.
- Haal 5 minuten van tevoren uit de vriezer.
- Meng de appel blokjes met kaneel en warm afgedekt 1,5 minuut op in de magnetron, op vol vermogen.
- Laat vervolgens een beetje afkoelen.
- Spoel de ijspint na 5 minuten ca. 30 sec onder de warme kraan.
- Maak het ijs met de ‘light icecream’ stand.
- Druk op ‘respin’.
- Verdeel het ijs over 2 leuke glaasjes, verdeel de lauwwarme gestoofde appel eroverheen en top optioneel af met een drizzle karamelsaus.
Enjoy!
Pumpkin spice in ijsvorm! Romig, kruidig en extra lekker met lauwwarme appel erbij. Eiwitrijk en zonder toegevoegde suikers. Het perfecte toetje voor deze herfst!