Mini blueberry-lemon pie pancakes
Bereidingstijd
30 minuten
Spullen
Pan
Mengkom
Garde
Ingrediënten
100 gram havermeel
1 tl bakpoeder
125 gram Ísey Skyr Blueberry Pie
2 eieren
Sap en rasp van een halve citroen
75 gram blauwe bessen
Porties: 2
Bereidingswijze
- Roer havermeel en bakpoeder in een mengkom door elkaar. Voeg hier de Skyr en eieren aan toe en roer alles met een garde door elkaar tot een wat dikker beslag.
- Roer de citroenrasp, sap en de blauwe bessen door het beslag. Laat het beslag even 5 minuten rusten.
- Verwarm dan wat (kokos)olie in een pan en maak met een lepel kleine hoopjes van het beslag, je kan er zo’n 4 per keer bakken. Bak op middelhoog vuur tot er belletjes in de bovenkant ontstaan. Draai de pannenkoekjes dan voorzichtig om. Herhaal tot het beslag op is.
- Verdeel de pancakes over 2 borden. Serveel optioneel met vers fruit als blauwe bessen, wat maple syrup en verdeel een verkruimeld (citroen) koekje over de pancakes.