Mini blueberry-lemon pie pancakes

Bereidingstijd

30 minuten

 

Spullen

Pan

Mengkom

Garde

 

Ingrediënten

100 gram havermeel

1 tl bakpoeder

125 gram Ísey Skyr Blueberry Pie

2 eieren

Sap en rasp van een halve citroen

75 gram blauwe bessen

 

Porties: 2

 

Bereidingswijze

 

  1. Roer havermeel en bakpoeder in een mengkom door elkaar. Voeg hier de Skyr en eieren aan toe en roer alles met een garde door elkaar tot een wat dikker beslag.
  2. Roer de citroenrasp, sap en de blauwe bessen door het beslag. Laat het beslag even 5 minuten rusten.
  3. Verwarm dan wat (kokos)olie in een pan en maak met een lepel kleine hoopjes van het beslag, je kan er zo’n 4 per keer bakken. Bak op middelhoog vuur tot er belletjes in de bovenkant ontstaan. Draai de pannenkoekjes dan voorzichtig om. Herhaal tot het beslag op is.
  4. Verdeel de pancakes over 2 borden. Serveel optioneel met vers fruit als blauwe bessen, wat maple syrup en verdeel een verkruimeld (citroen) koekje over de pancakes.