Kruidnoten monchou

Gezondere kruidnoten monchou 🎅

 

De Sint is in het land en dat mag gevierd worden! Dit toetje is zo lekker en een voedzamere variant op normale monchou!

 

Wat heb je nodig voor 2 porties?

Voor de bodem:

  • 20g kruidnoten, gestampt
  • 1 el volkoren meel
  • 1 el (zonnebloem)olie

Optie: wil je het zoeter? Doe er dan nog honingvervanger bij

 

Voor de "monchou":

  • 1,5 knijpverpakking Ísey Skyr vanille
  • 50 g zuivelspread light

Optie: wil je het zoeter? Voeg dan zoetstof, honingvervanger of flavourdrops toe

 

Topping:

  • 150 gram diepvries kersen
  • scheutje water
  • vanille aroma
  • 1 el suikervervanger
  • maizena

 

Bereidingswijze:

  1. In een steelpannetje warm je de diepvries kersen met een scheutje water op tot ze ontdooid en warm zijn. Doe er de suiker en een scheutje vanille aroma bij. Maak een papje met maizena en koud water en doe steeds een klein beetje bij de kersen tot je tevreden bent over de dikte.
  2. Laat het kersenmengsel een klein beetje afkoelen.
  3. Meng de skyr met de zuivelspread en roer goed door.
  4. Meng de ingrediënten voor de bodem en verdeel over de glaasjes.
  5. Verdeel hier overheen het skyrmengsel.
  6. Doe daarna de kersen over het skyrmengsel.
  7. Voor het serveren verdeel je er nog wat gestampte kruidnootjes overheen en genieten maar!

 

Toast met crème brûlée, blauwe bessen en bramen

Lees meer