Caramel dessert ster

Bereidingstijd: 15 min en 5 min afwerking   
Oventijd: 15-20 min

Benodigdheden: Bakblik

Ingrediënten voor 1 kerstster: 

  • 120 gr Havermout
  • 50 gr Amandelmeel
  • 60 ml kokosolie
  • 3 eetlepels Ahornsiroop
  • 3 eetlepels Water
  • 500 gr Ísey Skyr On Top Caramel
  • 3 gelatineblaadjes
  • Kerstversiering voor topping. Ik gebruikte eetbare glitters

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de over voor op 180 graden en vet een springvorm of bakblik in.
  2. Smelt de kokosolie en meng dit met de havermout, amandelmeel, ahornsiroop en het water in een mengkom totdat je een plakkering beslag hebt.
  3. Druk het beslag stevig aan in de een springvorm of bakblik.
  4. Bak de taartbodem in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Laat deze daarna afkoelen. 
  5. Week de gelatineblaadjes 5 min in koud water en knijp deze uit. 
  6. Los de gelatine op in een steelpan met 3 eetlepels water op laag vuur.
  7. Voeg 4 eetlepels Ísey Skyr toe en roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de rest van de Ísey Skyr toe en roer het heel goed door. 
  8. Schenk het Skyr mengsel op de afgekoelde havermoutbodem en zet de taart voor minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. 
  9. Versier de taart voor serveren.

 

Tip: Ik heb de afgekoelde taartbodem even uit de vorm gehaald en heb de vorm bekleed met huishoudfolie en heb vervolgens de bodem weer teruggelegd. Daarna heb ik de Skyr erover geschonken. Zo haal de later de complete taart beter uit de vorm.