Banoffee tartelettes

Bereidingstijd

30 minuten + minimaal 2 uur opstijven

 

Spullen

Keukenmachine

4 mini tartelettes vormpjes met losse bodem (10 cm)

Bakpapier

Pan

 

Ingrediënten

2 medjoul dadels

155 gram haverkoekjes

60 gram ongezouten (room)boter

200 gram Ísey Skyr Toffee (Pouch)

3 blaadjes gelatine

50 gram 100% pindakaas

25 gram maple syrup

1 el kokosolie

0,5 tl vanille extract

Snufje zout

1 banaan

1 blokje pure chocolade

 

Porties: 4

 

Bereidingswijze

 

  1. Ontpit de dadels. Maal de koekjes samen met de dadels fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Roer de boter door de koekkruimels tot alles goed gemengd is.
  2. Leg een uitgeknipt klein rondje bakpapier op de bodem van de vormpjes zodat je de taartjes er later gemakkelijk uit kunt halen. Verdeel het bodem mengsel over de 4 vormpjes. Bekleed de bodem en randjes ermee en druk goed aan. Zet een half uur in de koelkast.
  3. Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water. Verwarm 1 eetlepel van de Ísey Skyr in een pannetje samen met een eetlepel water. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe dit in het pannetje. Roer door tot de gelatine oplost.
  4. Doe de Ísey Skyr Toffee in een schaaltje. Voeg de gelatine voorzichtig en beetje bij beetje toe aan de rest van de Skyr en roer gelijk door tot een egaal mengsel.
  5. Haal de bodems uit de koelkast. Verdeel de Skyr over de bodems, ongeveer 2 eetlepels per bodem. Zet dit minimaal 2 uur in de koelkast.
  6. Maak ondertussen een caramel sausje. Smelt de kokosolie en doe dit samen met de pindakaas, maple syrup, vanille extract en snufje zout in een klein schaaltje. Roer goed door tot een caramel-achtig sausje ontstaat. Laat dit even zo staan.
  7. Snijd de banaan in plakjes en hak de chocolade fijn.
  8. Beleg de taartjes vlak voor het serveren met de plakjes banaan, gehakte chocolade en drizzle de caramel er overheen.