Ísey Skyr Stracciatella Pancakes

Bereidingstijd

30 minuten

Spullen

Grote kom

Garde

Lepel

Koekenpan

Spatel

 

Ingrediënten

200 g Ísey Skyr Stracciatella

2 eieren

60 g bloem

8 g bakpoeder

Scheutje vanille extract

kokosolie om in te bakken

 

Garnering

100 g aardbeien

30 g chocolade schaafsel

150 g Ísey Skyr Stracciatella

 

Porties: 2-3 (12 pannenkoekjes)

 

Bereidingswijze

  1. Mix de skyr met de eieren en de vanille en klop even op.
  2. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix tot een vrij dik beslag.
  3. Verhit kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Schep met een eetlepel (ongeveer 2 per pannenkoek) het beslag erin.
  5. Bak aan beide kanten goudbruin. Let op, deze skyr pannenkoekjes hebben wel iets meer tijd nodig om gaar te worden dan gewone pannenkoeken! Dus zet het vuur eventueel wat lager.
  6. Maak een mooie stapel van je pannenkoeken en top af met extra skyr, aardbeien en chocolade schaafsel!

 

CHOCOLADEDROOM MET EEN GLANZENDE, ZACHTE GLAZUUR

Lees meer