Za’atar Skyr dip

Bereidingstijd                                   
10 minuten

Spullen
Steelpannetje
Knoflookpers
Kom

Ingrediënten

1 pot (400 g) Ísey Skyr Naturel

Halve citroen

1 teen knoflook

1-2 tl Za’atar kruiden

1-2 tl gedroogde oregano

1 tl gedroogde chilivlokken

2 el sesamzaadjes

Peper
Zeezout

Garnering:

Scheutje extra vergine olijfolie
Verse peterselie
Een handje ongezouten hazelnoten

Porties: voor 4 personen

 

Bereidingswijze

  • Doe de skyr in een kom en voeg er het sap van een halve citroen en fijn geperste knoflook aan toe. Breng dit op smaak met zout en peper.
  • Voeg de Za’atar kruiden, oregano en chilivlokken toe en meng het geheel.
  • Rooster de helft van de sesamzaadjes en voeg deze en de ongeroosterde sesamzaadjes toe.
  • Top de dip af met gehakte hazelnoten, verse peterselie en een goede scheut olijfolie.