Stracciatella kwarkbroodjes

Bereidingstijd

25 minuten in de oven

 

Spullen

Siliconen muffin bakvorm

Weegschaal

Keukenmachine

 

Ingrediënten

Broodjes

150 gram Ísey Skyr stracciatella

150 gram Amandelmeel

10 gram psylliumvezels (optioneel)

30 a 50 gram erythritol

2 eieren (L)

1 snufje zout

1 el bakpoeder

Topping

50 gram chocolate chips

 

Porties: 6

 

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Zet een siliconen muffin bakvorm klaar (6 muffins). Weeg de producten af en verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.

Bereiding broodjes

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan een mengkom en mix dit voor 1 minuut op middelhoog tempo door. Spatel nu de chocolate chips er nog doorheen.
  2. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 muffinvormpjes. Bak de kwarkbroodjes voor 25 minuten in de oven.
  3. Haal ze daarna uit de oven en laat ze volledig afkoelen. En ze zijn klaar om op te serveren.

 

Bewaartips

Je kunt ze per stuk invriezen en dan zijn ze ruim 3 maanden houdbaar in de vriezer. Je kunt ze in een afgesloten trommel bewaren in de koelkast voor maximaal 7 dagen.

 

Baktips

Liever gewone suiker gebruiken ipv erythritol? Vervang dit dan voor 20 gram kristalsuiker of 2 zakjes vanillesuiker.

De psylliumvezels in dit recept zorgen voor meer structuur in het beslag. Je kunt ervoor kiezen om dit eruit te laten, je krijgt dan net iets nattere broodjes. Psylliumvezels verkopen ze gewoon bij de drogist en bij sommige supermarkten bij de speciale dieet afdelingen.

Luxe roomijs met stukjes chocolade

Lees meer