Skyr Scones

Bereidingstijd                                   
30 minuten
Oventijd
20-25 minuten


Spullen
Kom
Glas

Bakplaat
Bakpapier

Ingrediënten
- Scones

250 g speltbloem

1 tl bakpoeder

30 g kokosolie of roomboter
1 tl vanille extract

200 g Ísey Skyr Naturel of Blauwe bes-framboos
1 mespunt zout
1 ei
20 g krenten
10 g suiker of suikervervanger

- Topping
Jam
Extra Ísey Skyr

 

Porties: 12 scones

 

Bereidingswijze

  1. Mix de speltbloem, bakpoeder, kokosolie of roomboter met de skyr, vanille extract, zout, ei, suiker en krenten.
  2. Kneed het tot een deeg, maak een plak en pak deze in vershoudfolie in. Zet het deeg voor 15-30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Pak het deeg weer uit en rol het deeg tot ongeveer 2 cm dikte. Steek of snijd met behulp van een glas rondjes van ongeveer 5 cm grootte uit het deeg.
  5. Plaats de ronde scones op een bakplaat met bakpapier en verwarm het in de oven van 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten.
  6. Haal de scones uit de oven en laat ze volledig afkoelen voor je ze vult met jam en skyr. Dek ze tijden het afkoelen af met een theedoek zodat ze mooi zacht blijven.