Kip Tikka Masala

3 teentjes knoflook
1 el vers gemalen gember
3 el citroensap
100 g Ísey Skyr Naturel
100 g gewone yoghurt
1 tl zout
1/2 rode chilipeper, gehakt
1 tl korianderzaadjes
Handje gehakte koriander
3 tl garam masala
700 g kip, in kleine stukjes gesneden

 

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten. Doe de gemengde ingrediënten en de kip in een plastic zak en leg de kip in de marinade 2 à 3 uur in de koelkast. Bak de stukjes kip  gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg de marinadesaus toe en laat het geheel 15 à 20 minuten sudderen.

 

Saus:
2 à 3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
1 el gember, gemalen
1/2 rode chilipeper, gehakt
1 tl kurkuma
1 tl komijn
1 tl nootmuskaat
2 el tomatenpuree
200 gram in blokjes gesneden tomaten
3 el zure room
3 el Ísey Skyr Naturel
100 ml room
Handje verse koriander

 

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een braadpan en bak de knoflook, gember en chilipeper. Voeg de kruiden toe en roer. Voeg daarna de in blokjes gesneden tomaten, tomatenpuree, zure room, koksroom en skyr toe. Laat de saus een paar minuten sudderen en braad intussen de kip in een andere pan. Voeg de kip toe en laat het geheel 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

 

 

Kleine Pavlova´s met Ísey Skyr vulling

Lees meer