Geroosterde aubergine met Skyr

Bereidingstijd

20 minuten
Tijd in de oven
40-45 minuten

Spullen

Oven
Bakpapier
Pan
Knoflookpers

 

Ingrediënten

200 g Ísey Skyr Naturel Biologisch
4 aubergines

100 ml olijfolie

2 tl kerriepoeder
½ tl komijnzaad
1 teen knoflook

1 limoen

1 ui

30 g geschaafde amandelen
40 g granaatappelpitten

Peper
Zout

 

Porties: 4

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Snijd (alleen) het vruchtvlees kruiselings in besprenkel de helften royaal met de helft van de olijfolie, peper en zout.
  3. Zet ze voor 40-45 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
  4. Pers de knoflook en de limoen en vermeng dit met de andere helft van de olijfolie, skyr, kerriepoeder en komijnzaad. Klop alles tot een geheel en breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de ui in ringen en fruit deze voor ongeveer 8 minuten in een pan met olijfolie. Voeg op het einde het amandelschaafsel toe en rooster voor ongeveer 2 minuten.

Verdeel de skyr royaal over de aubergine helften en top ze af met ui, granaatappelpitten en amandelschaafsel.

Luxe roomijs met stukjes chocolade

Lees meer

APPEL SCHIJVEN MET BLAUWE BESSEN SKYR

Lees meer