GEHAKTBALLEN MET TZATZIKI SAUS

500 gram gehakt
50 gram paneermeel
1 ei
1/2 rode ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook
1/2 tl zwarte peper
1/3 tl zout
1 el olie voor het braden

 

Tzatziki saus

1/3 komkommer

1 el verse dille

2 el Ísey Skyr Naturel

Sap van een ½ citroen

1 teentje knoflook

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe het gehakt in een kom met het paneermeel en het ei.
  3. Snijd de rode ui fijn, pers de knoflook en voeg beiden toe aan de kom.
  4. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door. Maak er vervolgens kleine gehaktballetjes van.
  5. Verwarm de koekenpan en voeg de olie er aan toe. Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur totdat ze aan alle kanten dichtgeschroeid zijn.
  6. Doe de gehaktballetjes in een ovenschaal en plaats ze voor 15 minuten in de oven of korter, afhankelijk van de grootte van de gehaktballen.
  7. Snijd de komkommer in de lengte en verwijder de zaden uit de kern met een lepel. Snijd vervolgens de komkommer in zeer fijne stukjes en doe deze in een schaaltje samen met de skyr.
  8. Voeg er naar wens citroen aan toe en voeg er de geperste knoflook bij.
  9. Snijd tenslotte de dille zeer fijn, meng deze door de saus en breng het tot slot verder op smaak met wat zout.