Mandarin Pie ontbijttaartje met mandarijnen chutney
Ísey Skyr Mandarin Pie ontbijttaartje met mandarijnen chutney
Met dit friszoete ontbijttaartje met homemade mandarijnen chutney begint jouw dag feestelijk!
Bereidingstijd: 15 min
Wachttijd: min. 4 uur
Benodigdheden voor één persoon:
- 1 schaaltje of springvorm van 12 cm
- 250 g Ísey Skyr Mandarin Pie
- 1,5 of 2 gelatineblaadjes
Voor de bodem:
- 2 volkoren- of haverbiscuits
- 1 el volkoren meel
- 1 flinke tl amandelmeel
- 1 el 100% appelmoes
- 1 scheutje honing (of vervanger)
Voor de mandarijnen chutney:
- 1 blikje mandarijnen (zonder toegevoegde suiker)
- 1 maïzena papje (maïzena mengen met koud water)
Bereidingswijze
- Laat de gelatineblaadjes 10 min weken in koud water.
- Open het blikje mandarijnen, laat het vocht uitlekken boven de wasbak en doe in een steelpannetje, warm op.
- Plet de mandarijntjes fijn en voeg kleine beetjes van het maïzena papje toe totdat je tevreden bent over de dikte. Laat afkoelen en bewaar in een weckpotje.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar en druk goed aan
- Doe een flinke schep van de Ísey Skyr Mandarin Pie in een pannetje, warm op (let op: zorg dat het niet kookt), knijp de gelatineblaadjes uit en los ze erin op.
- Roer dit door de rest van de Ísey Skyr Mandarin Pie en stort op de bodem. Dek af, zet in de koelkast. Laat minimaal 4 uur opstijven.
- Voor het serveren top je het af met een schep van de mandarijnen chutney en genieten maar!