Mandarin Pie ontbijttaartje met mandarijnen chutney

Ísey Skyr Mandarin Pie ontbijttaartje met mandarijnen chutney

 

Met dit friszoete ontbijttaartje met homemade mandarijnen chutney begint jouw dag feestelijk! 

 

Bereidingstijd: 15 min

Wachttijd: min. 4 uur 

 

Benodigdheden voor één persoon:

  • 1 schaaltje of springvorm van 12 cm
  • 250 g Ísey Skyr Mandarin Pie
  • 1,5 of 2 gelatineblaadjes

 

Voor de bodem:

  • 2 volkoren- of haverbiscuits
  • 1 el volkoren meel
  • 1 flinke tl amandelmeel
  • 1 el 100% appelmoes
  • 1 scheutje honing (of vervanger)

 

Voor de mandarijnen chutney:

  • 1 blikje mandarijnen (zonder toegevoegde suiker)
  • 1 maïzena papje (maïzena mengen met koud water)

 

Bereidingswijze

  1. Laat de gelatineblaadjes 10 min weken in koud water. 
  2. Open het blikje mandarijnen, laat het vocht uitlekken boven de wasbak en doe in een steelpannetje, warm op.
  3. Plet de mandarijntjes fijn en voeg kleine beetjes van het maïzena papje toe totdat je tevreden bent over de dikte. Laat afkoelen en bewaar in een weckpotje.
  4. Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar en druk goed aan
  5. Doe een flinke schep van de Ísey Skyr Mandarin Pie in een pannetje, warm op (let op: zorg dat het niet kookt), knijp de gelatineblaadjes uit en los ze erin op.
  6. Roer dit door de rest van de Ísey Skyr Mandarin Pie en stort op de bodem. Dek af, zet in de koelkast. Laat minimaal 4 uur opstijven. 
  7. Voor het serveren top je het af met een schep van de mandarijnen chutney en genieten maar!

 

Mini frozen Baked-apple Cheesecake

Lees meer

Salade met sinaasappel, gerookte kip en mandarijn-mosterddressing

Lees meer

Bevroren Ísey Skyr reep met granola en aardbei

Lees meer